Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Review : James - Hey Ma


Ακολουθεί παρουσίαση Review για το νέο cd HEY MA από το ηλεκτρονικό περιοδικό Pop και Rock.

Hey Ma
Ο καθένας από εμάς είναι επιφυλακτικός με τις –τόσο της μόδας- επανσυνδέσεις συγκροτημάτων, ειδικά δε, όταν υπάρχει και νέο άλμπουμ στη μέση…ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις, μιας και οι λόγοι ενός reunion διαφέρουν τόσο, που οι πιθανότητες δυναμικής επιστροφής, είναι ίδιες με αυτές της πλήρους ξεπέτας. Ομοίως και εδώ το Hey-Ma των James, αμφιταλαντευόταν μεταξύ των δύο αυτών πιθανών εκδοχών.

Ευτυχώς ακούγοντας το, ένα χαμόγελο σκάει στα χείλη γιατί οι James μοιάζουν να μην έφυγαν ποτέ. Η δουλειά αυτή πλημμυρίζει από φρεσκάδα και ενέργεια και η μπάντα που αγαπήθηκε όσο λίγες στην Βρετανία, βάζει όλο της το είναι στα νέα κομμάτια. Κλασσικές James μελωδίες με ουσιώδεις στίχους και δυνατές στιγμές, απαρτίζουν το Ηey Μa, που ‘φωνάζει’ από νεύρο και ενίοτε ‘τσακίζει’ με την αιχμηρή στιχουργική του άποψη.

Οι James τα έχουν βάλει με πολλούς και πολλά και αυτό είναι εμφανές σε ολόκληρο το άλμπουμ, από το επίμαχο εξώφυλλο μέχρι την μουσική τους. Παράλληλα όμως υπάρχουν και οι πιο smooth στιγμές, όπως στο “Bubbles”, ένα κομμάτι που θυμίζει τις πρώιμες εποχές του γκρουπ. Ο Τιμ Μπουθ δεν φαίνεται να το έχει χάσει καθόλου, αφού έχει συγκλονιστικές ερμηνείες, ιδιαίτερα στο ομώνυμο Hey Ma…Oλα στη θέση τους λοιπόν, το άλμπουμ είναι παραπάνω από αξιοπρεπές… βγάζει τους James ασπροπρόσωπους.

Σαφώς και δεν θα γεννηθεί ένα νέο “Sit Down” από αυτό το άλμπουμ…το πάθος και ο τρόπος όμως που δημιουργούν μουσική οι James είναι απαράλλαχτος και εμάς τουλάχιστον μας αφήνει με ανάσες ανακούφισης και πολύ καλές εντυπώσεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - (7,5)

Πηγή: Pop & Rock

Δεν υπάρχουν σχόλια: