Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση για την συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη

JAMES

16 και 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Θέατρο Γης


για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη


SOLD OUT


Η συναυλία των James στις 16 Ιουλιου στο Θέατρο Γης είναι sold-out. Θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συναυλία των James στον ίδιο χώρο στις 17 Ιουλίου, για την οποία θα πωλούνται εισιτήρια από το Σάββατο 30 Μαϊου στα καταστήματα Tickethouse Θεσσαλονίκης, Public Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Επίσης, από την ίδια ημέρα θα πωλούνται (ως την εξάντλησή τους) ΜΟΝΟ 500 ηλεκτρονικά εισιτήρια στα www.i-ticket.gr, www.ticketquest.gr και στα καταστήματα ACS και Ελευθερουδάκης.


Σημαντική πληροφορία για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηριών (πάνω από 3000) που πουλήθηκαν για την sold-out 1η ημέρα της 16ης Ιουλίου και για την αποφυγή ταλαιπωρίας των κατόχων τους την ημέρα της συναυλίας (με την χρονοβόρα διαδικασία εξυπηρέτησης πλέον των 3000 ατόμων από 1 ταμείο), παρακαλούνται όσοι κάτοχοι τους το επιθυμούν να προσέλθουν με την ταυτότητά τους (ή άλλο επίσημο έγγραφο) και το αποδεικτικό αγοράς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από την 1η Ιουνίου έως και την 30η Ιουνίου από το TICKETHOUSE Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102) για να ανταλλάξουν τα «ηλεκτρονικά» εισιτήρια τους με τα «κανονικά» εισιτήρια.


Εισιτήρια: 40 Euros (προπώληση), 50 Euros την ημέρα της συναυλίας στα ταμεία του Θέατρου Γης

Πληροφορίες για το κοινό: 210 9625105 (καθημερινές 12.00 – 17.00)

Επικοινωνία με media: Σταύρος Στριλιγκάς, www.myspace.com/pragency

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Στο Live των James στη θεσσαλονίκη οι οι δικοί μας Transistor

Την συναυλία των james Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν οι Έλληνες Transistor έχοντας αρκετά Live στο ενεργητικό τους. Mπορείτε να τους ακούσετε από την σελίδα τους στο myspace.

http://www.myspace.com/transistorgreece

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ JAMES ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ VOUCHERS

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό της Θεσσαλονίκης για την πραγματικά θερμή υποδοχή που επέδειξε για την επερχόμενη συναυλία των James. Η προπώληση των εισιτηρίων σε χρόνο ρεκόρ, δείχνει την αγάπη του κόσμου για το συγκρότημα, κάνει και μας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Έτσι, δεδομένου και του γεγονότος ότι για πρώτη φορά αγοράστηκε τόσο μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών εισιτηρίων, θέλουμε να προλάβουμε φαινόμενα καθυστέρησης την ημέρα της συναυλίας, που πιθανόν να δημιουργηθούν κατά την ανταλλαγή των ηλεκτρονικών με τα κανονικά εισιτήρια.


Θέλουμε αυτή η βραδιά να είναι γιορτή για τη Θεσσαλονίκη!


Για το λόγο αυτό, και σε συνεργασία με την TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102 Θεσσαλονίκη), η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από την 16η Ιουλίου.


Από την 1η Ιουνίου και ως το τέλος του μήνα, η TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102 Θεσσαλονίκη) θα ανταλλάσει τα ηλεκτρονικά με τα κανονικά εισιτήρια.


Με την επίδειξη της Ταυτότητας (ή άλλου επίσημου εγγράφου) και του αποδεικτικού αγοράς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα πάρετε στα χέρια σας το «μαγικό χαρτάκι» και θα είστε έτοιμοι για την είσοδό σας στο Θέατρο Γης!


Προσοχή: ανταλλακτήριο εισιτηρίων θα υπάρχει και στο Θέατρο Γης την ημέρα της συναυλίας, για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102 Θεσσαλονίκη) τις εν λόγω ημερομηνίες. Η εμπειρία μας όμως δείχνει ότι η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, ειδικά για τόσο μεγάλο αριθμό εισιτηρίων και για κανένα λόγο δεν την προτείνουμε σε όποιον μπορεί να την αποφύγει.


Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα αυτή, επισκεφτείτε το TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102 Θεσσαλονίκη), κάντε την ανταλλαγή και Θεσσαλονίκη: Lose Control!

Live: James on tour

http://www.wearejames.com/live/

Date Venue & Location Ticket Information
8th July 2009 The Academy, Dublin, Ireland (ROI) 0818 719 300
(NI) 0870 243 4455
www.ticketmaster.ie
10th July 2009 Oxegen Festival, Punchestown Racecourse, County Kildare, Ireland www.ticketmaster.ie
11th July 2009 T In The Park Festival, Balado Airfield, Scotland 08444 999 990
www.ticketmaster.co.uk
16th July 2009 Theater Earth, Thessaloniki, Greece www.ticketquest.gr / www.i-ticket.gr
17th July 2009 Theater Earth, Thessaloniki, Greece www.ticketquest.gr / www.i-ticket.gr
1st August 2009 Expofacic Festival, Cantanhede, Portugal www.plateia.iol.pt
22nd August 2009 V Festival, Weston Park, Staffordshire www.vfestival.com
23rd August 2009 V Festival, Hylands Park, Chelmsford www.vfestival.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

JAMES LIVE στην Θεσσαλονίκη - 2η ημέρα η 17 Ιουλίου

17 Ιουλίου - 2η ημέρα
εισιτήρια στο internet και τα καταστήματα σε λίγες μέρες.

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=111060881&blogId=429875269

Friday, April 10, 2009

JAMES





LIVE στην Θεσσαλονίκη
16 Ιουλίου στο Θέατρο ΓΗΣ

SOLD OUT




17 Ιουλίου - 2η ημέρα

εισιτήρια στο internet και τα καταστήματα σε λίγες μέρες

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

JAMES LIVE στην Θεσσαλονίκη - 2η ημέρα θα ανακοινωθεί σύντομα

Πάμε τελικά για 2η ημέρα μετά το πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα γρήγορο sold out. Η 2η ημέρα θα ανακοινωθεί σύντομα.

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=111060881&blogId=429875269

Friday, April 10, 2009

JAMES





LIVE στην Θεσσαλονίκη
16 Ιουλίου στο Θέατρο ΓΗΣ


SOLD OUT




2η ημέρα θα ανακοινωθεί σύντομα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ JAMES ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ !!!

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη.
Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης οι διοργανωτές εξετάζουν τη δυνατότητα για δεύτερη συναυλία.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας…!

http://ticketquest.gr/NewsReview.aspx?id=263

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

«Οι James δεν είναι μπάντα, είναι ιδέα»

Έτσι για να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε δημοσιεύουμε μια παλιότερη συνέντευξη τους στον Ελεύθερο Τύπο του Σάββατο, 14.06.08

Πέρσι δόνησαν περίπου 20.000 θεατές στη δεύτερη εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους. Φέτος, ο χαρισματικός Tim Booth και η παρέα του ανανεώνουν το ραντεβού με τους θαυμαστές τους για μια εμφάνιση ως headliners του Ejekt Festival που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Εδώ και τρεις δεκαετίες το διάσημο ροκ γκρουπ μάς έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές και φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Hey Ma» και για άλλη μια φορά προκαλεί συναισθήματα. Λίγο πριν τους δούμε live, o κιθαρίστας Larry Gott μίλησε στην «Agenda».
Γιατί επιλέξατε τον τίτλο «Hey Ma» για το νέο σας άλμπουμ;
Θέλαμε έναν τίτλο που να ταιριάζει με το εξώφυλλο του δίσκου.Ετσι καταλήξαμε στο «Hey Ma». Υπάρχουν αρκετά κομμάτια στο άλμπουμ που έχουν να κάνουν με το πώς αντέδρασαν οι Αμερικανοί την 11η Σεπτεμβρίου. Επίσης, μας επηρέασε πολύ το γεγονός ότι ηχογραφήσαμε τα κομμάτια στο Warzy Chateau στη Νότια Γαλλία, μια περιοχή όπου έγιναν πολλές μάχες του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη και σήμερα το συγκεκριμένο μέρος «μυρίζει» πόλεμο. Αν κάνεις μια βόλτα δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεις στο έδαφος κάλυκες από σφαίρες.

Θα λέγατε ότι είναι ένα πολιτικό άλμπουμ;
Οχι απαραίτητα. Αλλωστε τα περισσότερα τραγούδια αφορούν προσωπικά ζητήματα.

Το εξώφυλλό σας απεικονίζει ένα μωρό δίπλα σε ένα όπλο και προκάλεσε αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Ηταν στις προθέσεις σας να σοκάρετε τον κόσμο;
Σε καμία περίπτωση. Περιμέναμε όμως ότι κάποιοι θα ενοχληθούν από την εικόνα ενός αθώου μωρού να παίζει με ένα τόσο επικίνδυνο αντικείμενο.

Θέλατε να περάσετε στον κόσμο κάποιο μήνυμα;
Ναι, ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να κρατάς στα χέρια σου ένα όπλο. Ειδικά στις ΗΠΑ, λιγότερο στην Αγγλία και δεν γνωρίζω κατά πόσο συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, τα νέα παιδιά κυκλοφορούν στους δρόμους και οπλοφορούν. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Το κάνουν όπως κρατούν το κινητό τους τηλέφωνο. Οπότε όταν κάποιος βλέπει τη φωτογραφία ενός παιδιού δίπλα σε ένα όπλο ξαφνικά σοκάρεται γιατί συνειδητοποιεί τη δύναμη ενός όπλου. Ελπίζουμε να αλλάξουμε, έστω και λίγο, τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τα πυρομαχικά στις μέρες μας.

Τελικά, πιστεύετε ότι στις μέρες μας η μουσική έχει τη δύναμη να αφυπνίσει συνειδήσεις;
Οχι, δεν πιστεύω ότι έχει τέτοια δύναμη. Ομως εάν ένα έργο τέχνης, είτε αυτό είναι φωτογραφία είτε γλυπτό, είτε μουσικό κομμάτι ή ταινία, προβληματίσει τους ανθρώπους, τους κάνει να σταματήσουν και να σκεφτούν, τότε αυτό είναι θετικό.
Τι ήταν αυτό σας προβλημάτισε τελευταία;
Ενα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Manufactured Landscapes» που «κατέβασε» ένας φίλος μου από το Internet. Eίναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ματιά στο βιομηχανικό τοπίο της Κίνας. Ως γνωστό πολλά από αυτά που πωλούνται στο δυτικό κόσμο, από ρούχα μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές, έχουν κατασκευαστεί εκεί. Η έκταση των βιομηχανιών είναι τόσο μεγάλη όσο η μισή Αθήνα! Πραγματικά έμεινα άφωνος.

Ας επιστρέψουμε στους James. Ποιο είναι το πιο σημαντικό στην καριέρα σας;
Οτι είμαστε ακόμη στο προσκήνιο μετά από τόσα πολλά χρόνια, ειδικά σήμερα στην εποχή του Internet. Επίσης, ότι ο κόσμος μάς αγαπά και μας σέβεται.

Μητέρα και σπίτι. Αναφέρεστε συχνά στη θεματολογία των στίχων σας σε αυτές τις δύο πολύ σημαντικές έννοιες. Πού οφείλεται αυτό;
Θα έπρεπε να απαντήσει καλύτερα ο Tim Booth που γράφει τους στίχους. Από τη μεριά μου θα έλεγα ότι η ιδέα της επιστροφής στο σπίτι ήταν πάντα ένα θέμα που γοήτευε αφάνταστα τον Tim. Οσον αφορά στη σχέση με τη μητέρα είναι πολύ μοναδική και ξεχωριστή για τον καθένα μας. Ο Tim συχνά τραγουδάει για τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, με τον κόσμο γύρω μας. Η πιο ισχυρή σχέση του κόσμου είναι αυτή ανάμεσα στη μάνα και το παιδί της.

Πώς αισθάνεσαι ως μέλος των James σήμερα;
Υπέροχα. Κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι θα φτάσουμε μέχρι εδώ. Ισως επειδή στη ζωή τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Τα πράγματα αλλάζουν. Οταν εγκατέλειψα το γκρουπ το 1996, τότε άρχισε να αλλάζει σιγά σιγά και ο τρόπος που έβλεπα τους James. Συνειδητοποίησα ότι οι James δεν είναι μπάντα, αλλά ιδέα. Αυτή η ιδέα παραμένει ζωντανή εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, μια περιόδο στην οποία οι James άλλαξαν τέσσερα πρόσωπα. Το ταξίδι συνεχίζεται...
Γιατί δεν αποκαλείτε την επιστροφή σας επανασύνδεση;
Γιατί επανασύνδεση είναι όταν ο κόσμος ξανασμίγει για να γιορτάσει μια περιόδο που είχε μοιραστεί στο παρελθόν. Είναι σαν μια συνάντηση παλιών φίλων από το σχολείο που ξαναβρίσκονται για να διαπιστώσουν πόσο άλλαξαν, πόσο διαφορετικοί έχουν γίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συγκροτήματα. Επανασυνδέονται για να παίζουν παλιά τραγούδια αλλά δεν ηχογραφούν νέο υλικό. Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία γιατί ποτέ δεν σταματήσαμε να φτιάχνουμε μουσική. Αυτό φαίνεται και στο «Hey Ma». Μεταδίδει στον κόσμο την ενέργεια και την ωριμότητα της μπάντας.

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας επανασύνδεση παλιού γκρουπ;
Πιστεύω ότι σχεδόν καμία μπάντα που επανασυνδέθηκε τα τελευταία χρόνια δεν παρήγαγε σπουδαίο υλικό. Ισως μόνο οι Cowboy Junkies.

Kαι η χειρότερη;
Των Spice Girls (γελάει δυνατά).
Ποιο είναι το μότο σας;
Wow! Πρέπει να το σκεφτώ. Στη δεκαετία του ’70 ο Brian Eno είχε σχεδιάσει μια τράπουλα που σε βοηθάει τόσο στη διαδικασία της δημιουργίας, όταν το μυαλό σου μπλοκάρει, όσο και στην επίλυση των προβλημάτων. Λέγεται «Oblique Strategies». Οταν ήμασταν παλιά μαζί με τον Eno μάς έδωσε αυτή την τράπουλα και εμείς τη χρησιμοποιούσαμε όταν ηχογραφούσαμε ένα άλμπουμ ή όταν αυτοσχεδιάζαμε στο στούντιο. Τραβούσες ένα χαρτί που έλεγε, για παράδειγμα, «φτιάξε μια κούπα τσάι» ή «άλλαξε το μαύρο σε άσπρο». Υπήρχε όμως μόνο ένα χαρτί της τράπουλας που μας άρεσε και το αναφέραμε συνέχεια. Ηταν αυτό που έλεγε «Honor thy error as a hidden intention» (Τίμα το σφάλμα σου όπως μια κρυφή πρόθεση). Δηλαδή, όταν κάνεις ένα λάθος, δεν πρέπει να το δεις ως λάθος, αλλά ως μια αυθόρμητη δημιουργικότητα. Αυτό είναι το μότο των James.

Ποιος είναι ο James;
O James είναι ο μπασίστας Jim Glennie. Eίναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια μέλος της μπάντας. Παίζει με τους James από το 1980 μέχρι σήμερα.
Πώς σας φαίνεται η Αθήνα;
Το περασμένο καλοκαίρι δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι οι James είναι τόσο δημοφιλής μπάντα στο ελληνικό κοινό. Πραγματικά η αντίδραση του κόσμου με εξέπληξε ευχάριστα. Μου αρέσει η Αθήνα. Είναι μια πολύ ωραία πόλη, γεμάτη αντιθέσεις και χαρούμενους ανθρώπους.
------------------------------------------------------------------------------
Υ.Γ: Και μια πληροφορία για το Live στην Θεσσαλονίκη 16/7/2009 αν συνεχίσει η προπώληση να πάει με αυτό τον ρυθμό ίσως να αναγκαστούν να αλλάξουν χώρο στη συναυλία και να πάνε σε μεγαλύτερο.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

James live thessaloniki - Εισιτηρια - update


Από την Πέμπτη 7 Μαΐου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριας σας από τα παρακάτω καταστήματα:
TICKET HOUSE
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Μητροπόλεως 102)
PUBLIC ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Εμπορικό κέντρο Κόσμος)
BUBLIC AΘΗΝΩΝ
(Καραγεώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων στα Acs courier, βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, στο www.tciketquest.gr και www.iticket.gr